štvrtok 10. júla 2014

Bali je boží! Bez haňby - najlepší ostrov na svete


Možno to bolo dobrým nastavením. Možno správnymi ľuďmi. Možno možno... Bali na mňa ale urobilo neskutočný dojem.

S kamoškou sme došli do nálady "že a dosť už! robota robota. furt len robota. debilná Jakarta. Všade teplo a bordel." Čiže sme za stovku kúpili letenky na odpratali sa na tri a pol dňa do mekky austrálskych surferov. Možno trocha málo, ale keďže sa tam ešte vrátim, neľutujem. A čas to bol využitý plnohodnotne.

Ad 1 sme našli mega super skvelý hostel. Pôvodne sme chceli ísť úplne budgetovo, takže cez CSko, ale písali nám samí podozriví ľudia, tak sme zvolili safe možnosť :) Gong Corner Homestay - nebíčko na Bali. Dvojka izba na tri noci s raňajkami a pickupom aj dropoffom na letisko za 37e. 500 metrov od klubov, kilometer od Kuta Beach. Skútríka nám pristavili pred recepciu do piatich minút za a teraz bacha - 3,50e na deň. Liter benzínu stoji 50centov.

Ad 2 v kluboch sme narazili na miestnych pompin lockin denserov, ktorí sa tak nejako nalepili (vo všetkej počestnosti... no, flirty flirty sa neráta :) a už sa nedali odlepiť až do odletu. Čiže sme sa vozili kade-tade, kúpali sa, rehotali sa zo surf študentov v rôznych kung fu pozíciách, zažili romantický sunset ako delo, nalievali drinky za barom, potili sa na parketoch a ehm, toto neviem napísať inak ako po anglicky - There was the stripped soul of the earth itself crushing among these immense waves coming out of that sea. A hrozne skvelo to tam hučí. Tie vlny. Aj celé Bali.

No...proste :D Natives :D


 Hybaj na surf, hybaj na surf! Poď! Poď!


 Uluwatu bla bla bla. útesíky.

V strede ryžových políčok.

Temple run.

Decká vo vodnom paláci.

Decká pred vodným palácom.

Vodný palác.




3 komentáre:

  1. ááá Patapufko :) Akurat som sa uz v duchu pytala, ako je mozne, ze si taaaak dlho ticho :) Takze, Baliiiiiii? :) Parada, prajem ti, nech sa tam este vratis :) A co nove v Jakarte? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. heh :P Jakarta stojí, furt je zapchatá a smrdí. Inak nič nové. Akurát majú ramadán :)

      Odstrániť
    2. Cim viac pocuvam o Jakarte (nielen od teba), tak tym viac ma to varuje, aby som si tam svoju destinaciu urcite nevybrala...

      Odstrániť