sobota 21. decembra 2013

Jon Stewart má asi pravdu


Som práve vo fáze, keď zvažujem odchod zo Slovenska natrvalo. Nech mám ale akokoľvek rada maminkinu kuchyňu, flákanie sa po Bratislave a Tatry, niekedy ma normálne fyzicky bolí demencia ľudí - občanov tejto krajiny. 

V krajine, kde sa pochoduje za život (tu si teda odporúčam predstaviť všetky tie okrasné témy okolo sexu), kde je úroveň školstva taká, že úprimne obdivujem každého učiteľa a žiaka s IQ nad 120, že sa rituálne neupálil v kriedovom kruhu...no skrátka v krajine, kde nikomu neprekáža ísť odvoliť za kilo múky alebo čachrovať s kolou. Proste v tomto hnusnom odpornom zhnitom na nervy a na hlavu Kocúrkove plnom apatie, náboženstva a socialistického prežitku, to tu skutočne musíme ešte takýmto prvoplánovým spôsobom podporovať xenofóbiu, že áno.





atď. atď.

Tieto vskutku úžasné srandy sú povinnou jazdou pre Čas a Topky. Ešte aj Pravda sa dá zožrať, lebo je to tam napísané pomerne normálne. Ako tak kukám (a možno som to len prehliadla) tejto naozaj historicky výzmnamnej téme sa vyhlo zrejme len Sme, Hnky a denník Šport. Podotýkam, že posledné dva z očividných obsahových dôvodov (bavíme sa o dennom spravodajstve).


Oblbovanie národa (fuj, aký to výraz, Verona)


Jednoducho a jasne: Už ma nebaví počúvať dokola argument o tom, ako si zábavnejšie ladené médiá môžu dovoliť väčšie manipulovanie čitateľa (uf, skoro som napísala ficovoliča v prípade čitateľa týchto médií) a skoro žiadnu spoločenskú zodpovednosť.

A o to viac som sklamaná napríklad z Aktuálne.sk, pri ktorom som mala za to, že nejdú po lacnom titulku ani sa vonkoncom neradia medzi zábavnejšie médiá.

Uvedomujeme si vôbec, kolegovia novinári, že dobrovoľne podporujeme neznášanlivosť voči inému národu? Hm? Ilustrácia pre menej chápavých: Priemerný čitateľ portálu... dajme tomu topky.sk, prd rozumie politike, satire alebo angličtine. Všetko, čo vidí, je titulok, že podľa Američanov Slováci žerú vlastné zvratky. Mojou prirodzenou reakciou na informáciu tohto druhu bez akýchkoľvek doplnkov by bolo, niečo akože "To vy, Amíci, žeriete zvratky a ešte aj exkrementy a vaše manky sú chlpaté a...a.. a zhorte v pekle."

Potom sa čudujeme, že si tu kadekto otvára hubu, že v médiách robia dementi.


O čom to celé bolo


Tu je oný škandalózny úryvok z Daily Show.

Pardon, ale musím veľmi jasne konštatovať, že kto v tomto vidí urážku, má buď celkom smiešnu jazykovo-komunikačnú inkompetenciu alebo tam urážku vidí účelovo - a to buď z dôvodu rozdúchavania nejakých antiamerikanistických nálad a senzácií alebo v rámci vlastnej debility. V druhom prípade po B ide z môjho pohľadu o jednoduchý reflex, ktorý v procese vyzerá nasledovne "Američan vtipkuje, Američan byť zlý a hlúpy". Niečo podobné, ako keď pred slovenským biskupom použijete slovo "prezervatív" a o sekundu a pol je témou debaty adopcia detí homosexuálnymi pármi. 

Peace.






2 komentáre:

  1. Ja uz neviem, ja mam pocit, ze debilov najdeme vsade....a ze uz nikde neziju normalni ludia....co teraz? kam ist?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ehm, ja som trocha antireligiozne vysadena, takze si trocha myslim, ze za vela veci na Slovensku moze krestanska lobby. Napriklad v Cesku to je aj vdaka tomu trosicka ine (myslim vseobecne naladenie a ista liberalizacia spolocnosti). Trosicka lepsie, aj ked zdaleka nie idealne. Nuz, a kam ist? Podla toho, co preferujes - krajiny s vysokou zivotnou urovnou: Skandinavia, Dansko, Nemecko. Nieco akcne ako Australia. Alebo len nieco vesele, kde cely system beries skor ako joke a zijes tam, lebo tam je pekne: napr. Kokosove ostrovy. Alebo potom uz len ostat doma a urobit s tym nieco.

      Odstrániť