utorok 7. októbra 2014

Potkanovo


Aká je Jakarta? Špinavá, preplnená, rozpálená, kolabujúca. So zlou infraštruktúrou. Bez turistických atrakcií. Bez pamiatok. Bez pláží. Taká je. 





 Monumen Nasional aka Monas


 Múzeum Jakarty v bývalej radnici. V starej koloniálnej poholanďanochnechanej časti mesta. Jakarta Kota. Dnu toho moc neni.


 Stále Jakarta Kota.


Ancol. Jakartský park, zábavný park a pláž.

 Voda z prístavu je mňamka.



 Máme tu Sky(e) Bary, ktoré sa tvária super fancy.


Áno. Aj tu sme jedli.



Na druhej strane na ulici kúpi človek všetko.



A tieto nudle sú fajnota.

12 autobusových liniek na 13 miliónov obyvateľov. Asi stokrát zrušený a obnovený projekt metra. Kopa nepravidelných polorozpadnutých polooficiálnych autobusov, angkotov (dodávok s viac menej pravidelnou trasou). Ojeky (taximotorky). Nákupné centrá nasekané jedno vedľa druhého. KFCčka a McDonaldy. Kórejské a japonské fastfoody. Arcade games. Karaoke. Krysy vo výškových budovách. Záplavy, keď prší. Mešity a tma každý deň o šiestej. Prvý a posledný vozeň vo vlaku a miesta v autobusoch vyhradené pre ženy (vďaka systému za tie, lebo to nie je, že tam sedieť musíš, ale že tam sedieť môžeš, keď ťa omrzí byť natlačená pri mužských :) Odporne veľa klubov pre kurvy a polokurvy. Asi miliarda zlých vysokých škôl. Obrovské pole pôsobnosti pre neziskovky. Lesk a bieda kurtizán :)




4 komentáre: