sobota 26. januára 2013

Znásilnila som si vlasy


Mala by som zosmoliť duchovný článok o tom, ako sa v poslednej dobe všeobecne necítim už taká hlúpa ako voľakedy. Posledné dni som strávila nad českým verejným sektorom, takže to tento pocit ešte trocha umocnilo. Prisahám ale, že ak ešte v tomto období začujem slová "verejné financie, verejný dlh, verejné čokoľvek" vrátane verejného WC, budem kričať. Celkovo je toto taký divný čas. Zeman prezident, blbé počasie, vypadávanie elektriny, Zeman prezident... a tak. O týždeň sa sťahujem z Brna. Farewell.

Preto
ALERT!

Radšej plytký post o sebe a svojich vlasoch a ich súčasných problémoch.
Len tak na úvod - spravila som niečo zlé a skazené. Vlasy si nefarbím, nikto si ma nevie predstaviť v inej ako hnedej verzii. A ani sa s nikým nehádam, že by to pre mňa nemala byť najvhodnejšia farba. Ale asi som prekonala nejakú tajomnú podvedomú zmenu osobnosti alebo čo, pretože som vehementne začala doma dupať nohou, že predsa nebudem do konca života mať na hlave to isté.


Myslím, že reálnu farbu som na vlasoch ešte nikdy nemala. Mala som nejaké šampóny, vďaka ktorým som bola na mesiac čierna (dík Loreal). A potom ešte niekedy na strednej mi jedna kaderníčka dofafrala vlasy tak, že som vyzerala ako moja päťdesiatročná slovenčinárka (ktorá mi ich ako jediná potom aj pochválila). Preto dnes skoro po mesiaci zmeny predstavujem Goldielocks.


Nebudeme si klamať, nepáčilo sa mi to. Bolo to všetko, len nie ja. Aj keď zafarbené to je bombovo a kvalita vlasov ostala do prvého umytia nenarušená.

Kým som si ale myslela, že bude stačiť ako doteraz - umyť, opláchnuť, rozčesať, vysušiť v spánku, netrápilo ma to nijak extra. Realita po prvom umytí, keď som si skoro vyrvala z hlavy aj mozog, aby som vlasy rozčesala a ráno sa zobudila na pudla, mi privodila hlbokú tínedžerskú depresiu. Rozštiepené konce, polámané vlasy a mama, čo sa celý čas rehoce na "blondíne". For the record - nie je to blond, je to oficiálne, ehm..."dúhovo popolavo zlatá".

Nálet na DM a 101. Nákup: 

1. Elseve Color-Vive balzam
2. Elseve Color-Vive sprej pre ľahké rozčesávanie farbených vlasov
3. Pantene Normal-Thick hair Split end serum

Z produktov, ktoré mi nanútili iní, našla som ich doma a doteraz poriadne nevedela, na čo sú, alebo ich používala doteraz:

1. Ako napríklad šampón, že: Elseve Nutri-Gloss
2. A iné sračky: Elseve Color-Vive Serum Vital S.O.S.
3. Revlon Orofluido Elixir

O cenách jednotlivých vlasových hovadín sa mi rozpisovať nechce, cenu Elseve šampónov atď. si vie každý predstaviť, Pantene vec stála okolo 4eur, a tá Revlon sranda je zo salónu tipujem za nejakých 15.

Takže pekne poporiadku, ako vyzerá proces starostlivosti o vlasy. 
Step1 Najprv pačmagy umyjeme ružovým Elseve šampónom. Nie je to žiaden zázrak, ale lepšie ako saponát. Inak skúšala som aj ten Nutri-Gloss light, ktorý ma pomýlil, lebo je tiež ružový, ale ani z toho žiadne jednorožce nevyskakujú a vlasy sa mi mastili skôr.


Step2 Kondicionér Elseve Color-Vive (červená sada) mi zachránil kefu a pol hlavy. Vonia a vlasy sa rozčesávajú parádne. Potom som prišla na to, že červený balzam a červený sprej (produkt 2 v nákupe) robia totálne to isté. Takže niekedy si dám kondicionér a ked nemám čas stáť v sprche, tak len sprejujem po vysušení uterákom a veselo češem svojou Snoopy kefou. 



Step 3 Dosrané konce som zreparovala po dvoch týždňoch striedavého používania Pantene a Orofluida. Oba výrobky sú dľa mňa jedna bida. Nadžabať voňavý olejček na konce a sledovať medžik reparáciu. Teraz ich používam len sporadicky. Oba sa pekne vstrebú a nenechávajú žiadne mastné škvrny a lá vajíčkový chlebík.


Step4 Ak sa mi raz za mesiac chce, načapem si na hlavu ďalšiu vec z červenej edície Elseve - S.O.S. serum. Niežeby robilo niečo viac ako veci spomenuté vyššie, ale - nevyhodím :D



Na okraj a na koniec - toto je tragikomický pohľad "neviemčiidemplakaťalebosatešiť".

Po mesiaci ale už razím filozofiu, ktorú som si sama vymyslela kdesi na záchode, že nepotrebujem farbu vlasov, aby ma definovala, preto môže byť akákoľvek. Dúfam, že si ctený čitateľ uvedomil, že práve dočítal článok o vlasoch človeka, ktorého ani nepozná a ide teraz robiť niečo skutočne užitočné, flákač!



10 komentárov:

  1. a co? vobec to nie je zle, vobec to nie je zle :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pche a s tymto sa nepochvalis, tebe by ozaj aj serbel pistal

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. púpava púpava, keby si došla, ako sľubuješ od začiatku januára, videla by si live :P

      Odstrániť
    2. ked pupava, je trochu mimo, hlada byvanie, kresli zrkadla, chce byt doma, aj dakam vypadnut a vies ako to byva potom

      Odstrániť
  3. posledná veta mi zničila predstavu o tom, ako užitočne trávim voľnú nedeľu !!! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som si ista, ze si aspon volaco uzitocne napiekla :) :)

      Odstrániť
  4. OMG! A ja Ťa poznám, hoci nespoznávam, blondýna! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. o, a s kým mám tú česť? :)

      Odstrániť
    2. Ten čo Ti vždy všetko vytýka a tak podobne. ;) Ani poriadne k patapufovským meninám nevie zablahoželať. ;)

      Odstrániť