štvrtok 13. decembra 2012

All about Eve


Je to absolútna klasika. Príbeh divadelnej herečky, Hollywoodu, mrchy, kariéry, celebrity, chovanky, dramaturgov, režisérov, mašinérie a prestíže.

Bette Davis. Jedinečná, úžasná, famózna Bette. Prvá dáma Warner Bros., prvá dáma filmu. Aspoň pre mňa.

All about Eve je čiernobiely kus nostalgie. Minule som sa konečne (hanba) dostala k Raňajkám s Audrey. Videla som Roman Holiday aj Sabrinu, ale Tiffanyho až minule. Bol to príbeh hlúpej sliepky, ktorá nevie, čo chce, bojí sa a nevie čoho, hlavne, že slope a vždy jej niekto ochotne zaplatí life expenses. Toto nie je výčitka voči Hepburnovej, ide skôr o to, že samotný príbeh je sprostý. Doteraz som si vyčítala, že som pred desiatimi rokmi nechala tú knihu ležať v knižnici a nevzala ju domov a odvtedy sa k nej nedostala. Zbytočná výčitka.


Margo Channing (Bette Davis) je iná ako Holly Golightly. Margo slope a bojí sa tiež. Ale vie prečo. Všetko má dôvod, všetko si vydobyla sama a je schopná existovať aj bez sponzora. Je to diva, je impulzívna a nestála, ale stále ju zdobí aureola skutočnej hviezdy. Bette zahrala typ ženy, ktorá sa môže pokojne váľať v blate či padnúť na mol na vlastnej party, stále bude vznešená.





2 komentáre:

  1. s ranajkami suhlasim, ja som pozrela film, nedalo mi, ze to bola fifina (a nechapala som preco milion bab hovori ze je to ich oblubeny film), tak som zamierila do kniznice, vybrala knihu Trumana Capoteho, a znovu sa sklamala- v knihe bola este hlupejsia postava ako vo filme...:(

    a dik za inspiraciu :)

    OdpovedaťOdstrániť