sobota 15. septembra 2012

Hlava, srdce, základ

Premýšľala som, na základe čoho si vyberám voňavku. Vedela som, že preferujem ťažšie orientálne vône, ale nikdy som nepátrala po ich konkrétnych zložkách. Predtým by som prisahala, že ruže mi nevoňajú, hold, v kombinácii s vanilkou a ambrou v základe a citrusmi v hlave asi aj hej.

Toť rebríček mojich naj scentov spolu s niekedy vydarenými (inokedy menej) reklamami:

7 .Chanel Coco Mademoiselle 
Opisujú ju ako vôňu pre mladú a sofistikovanú ženu. Pre takú slušnú beťárku. Taká aj bola, nevtieravá a jemná. Ja mám rada výraznejšie, ale vyčapala som ju jedna radosť.
Hlava: pomaranč, bergamot
Srdce: ruža, jazmín, liči
Základ: pačuli, vetiver, ambra, vanilka
Tuto ju nosí mladá dobyvateľka mesta - ešte akože neskazená - Keira Knightley.





6. Lancôme Hypnôse
Hypnotický zázrak na podčiarknutie ženskosti. To som dostala ešte k mature. Je to presne ako keď si prvýkrát oblečiete LBD a vyrazíte do spoločnosti na niečo, čo nie je práve pitka so spolužiakmi.
Hlava: mučenka
Srdce: orchidea, vanilka
Základ: vetiver
Tuhľa modrými očami manipuluje ku kúpe krásna Daria Werbowy.




5. Marc Jacobs Lola
Marc Jacobs je šialenec. Šibnutá trúba, geniálne štýlová. Lolitka je vôňa pre dievča, nie už ženu. Vidno to na za vlasy pritiahnutom flakóne, cítiť to z parfumu. Má ale s vami koketovať a to aj robí.
Hlava: grep, hruška
Srdce: pivonky, ruža, pakost
Základ: tonka fazuľky, ambra, vanilka
Neviem prečo, nenašla som video. Tak aspoň obrážteky s Karlie Kloss.





4. Valentino Valentina
Táto je moja aktuálna. Nie je najlepšia, akú som kedy mala, ale vystihuje také moje obdobie, ktoré som odštartovala asi pred rokom pokrikom All my life I´ve been good, but now, oh what the hell. Hej, je to od Avril (blahoželám k svadbe s Chadom, inak moc nepočúvam). Takže Valentina sa zabáva ostošesť, do rána, do bezvedomia. Užíva si svoj Rím a jej mama len kýve hlavou "Valentina, Valentina, Valentina."
Hlava: bergamot, hľuzovka
Srdce: kvet pomarančovníka, jazmín, tuberóza, divé jahody
Základ: vanilka, ambra, céder
Valentinu, ktorá zdrhla "hrá" dánska modelka Freja Beha.





3. Laura Biagiotti Venezia

Tento som v skutočnosti nikdy nenosila. Zhabala som ho mame, keď som mala asi sedem a pamätám si ho doteraz. Je to pre mňa také zosobnenie luxusu za socíku. Klasika. Elegantná žena ide v noci von. S manželom.
Hlava: slivky, marhuľky, čierne ríbezle
Srdce: ruža, ylang-ylang, jazmín
Základ: vanilka, živica, ambra, santalové drevo
Pred mužom tu uniká, ako inak pod rúškom noci, talianska herečka Margareth Madé.






2. Cacharel Amor amor
Také niečo, že vytiahnete štupel a celé to na vás vyskočí. Rýchla osudová láska. Tragická a pravá, veľmi intenzívna, sexuálna. Dobré to bolo (tá fragrance samozrejme) a raz si kúpim aj druhú fľaštičku.
Hlava: bergamot, pomaranč, grep, čierne ríbezle, čínska škorica
Srdce: jazmín, ruža, broskyňa, ľalia
Základ: ambra, tonka fazuľky, vanilka, céder, pižmo
Táto ad je podľa mňa maximálne trápna, ale aspoň je zrozumiteľná. Ani neviem, kto je tá deva.





1. The winner is - Dior Midnight poison

Ťažký kaliber. Moje kamarátky ma prestali objímať, lebo im občas bolo z tej vôňe zle. Je to niečo ako rozprávka o temnej Popoluške. Pôsobivý "Cinderella ide na večerný bál" flakón. Alebo "pod rúškom noci scent". Neviem, mne sa obrovsky páčila. Nebola len trápne tajomná, bola zložito magická. Ťahala ako magnet. Patria k nej dymové oči a rôzne odtiene tmavomodrej garderóby.
Hlava: mandarínka, bergamot
Srdce: ruža, pačuli
Základ: ambra, francúzska vanilka
Populušku (hoci dnes už podľa mňa trocha gýčovú, ale snáď ste pochopili pôvodnú ideu) stvárnila na chvíľku Eva Green.





1 komentár:

  1. Ja sa pri výbere voňaviek riadim najskôr recenziami. Mám rada striedanie vôní, nie roky používať jednu. Vôňa je pre mňa niečo ako farba oblečenia, ovplyvňuje to celý deň, situácie, niektoré vône mi pripomínajú niektoré udalosti. Často kupujem voňavky, akurát nemám toľko času pri výbere, a keďže mám rada zmenu, tak keď sa mi niektorá moc páči, kúpim si ju aj opakovane, ale často idem po nových vôňach. Keďže výber správnej vône-v mojom prípade spoločníčky chce niekoľko dní, tak sa riadim aj recenziami, a skúšam vždy vône podľa nich. Tento článok ma preto veľmi zaujal.Naposledy som sa riadila týmito recenziami http://www.magazinzena.sk/10-najpredavanejsich-parfemov-pre-zeny/ , ale tie mám už niektoré doma a je čas vyskúšať niečo nové. Ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť